Hozzávalók:
- 8 db kifli
- 1 l tej
- 3 db tojássárgája
- 200 g porcukor
- 3 kk. vanília aroma
- 120 g vaj
- 150 g darált mák
- 1 db narancs reszelt héja
- 3-4 ek. ribizli lekvár
Hozzávalók a krémhez:
- 150 g kristálycukor
- 2 kk. vanília aroma
- 1 csomag vaníliás ízű pudingpor
- 200 g vaj
- 2 db tojássárgája
- 2,5 dl tej
A tetejére:
- 200 g habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
- A mákot és a cukrot fele arányban ledaráljuk kávédarálóban.
- A szikkadt kifliket karikákra vágjuk.
- A tejet, a vajat, a tojássárgáját és a vanília aromát felforraljuk, majd ráöntjük a kiflikre. Hozzáadjuk a mákos keveréket és a narancs reszelt héját.
- Egy 21 cm-es szilikonos tortaformába öntjük a tésztát és egy kenőkéssel elkenjük a tetejét.
- Lekenjük lekvárral a tészta tetejét.
- Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó- felső) kb. 30 percig arany barnára sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
- A tejet, a pudingot, a tojássárgáját és a vanília aromát összekeverjük és sűrű pudingot főzünk.
- A vajat kihabosítjuk és hozzáadjuk a kihűlt puding alapot.
- A mákos guba alapot egy torta karikába helyezzük és a krémet egyenletesen elkenjük.
- Hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
- A tejszínt habzsákba töltjük.
- Levesszük a torta karikát a mákos gubáról és a torta tetejét tejszínnel díszítjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr4616700240
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.