Hozzávalók a tésztához:
- 250 g finomliszt
- 20 g élesztő
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 25 g vaj
- 120 ml tej
Rétegezéshez:
- 110 g földimogyoró
- 90 g kristálycukor
- 120 g vaj
Szeder öntethez:
- 2 db tojássárgája
- 23 g keményítő
- 300 g tej
- 270 g szeder
- 5 ek. kristálycukor
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle.
- Egy óráig meleg helyen lefedve egy konyharuhával kelesztjük a tésztát.
- A darált mogyorót és a kristálycukor összekeverjük egy tálban
- A tésztát kinyújtjuk, és pogácsa kiszúróval kiszaggatjuk.
- Kilisztezett és kivajazott kuglófformába tesszük a tészta darabokat, majd meglocsoljuk olvasztott vajjal és megszórjuk a mogyoró töltelékkel.
- Addig rétegezzük, még a tészta el nem fogy.
- Előmelegített 170°C-on (alsó-felső sütés) 30 35 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
- Míg sül a tészta megcsináljuk az öntetet: A keményítőt, a tojássárgáját egy kis tejjel elkeverjük.
- A szedret pürésítjük botmixerrel, majd leszűrjük.
- A maradék tejet felforraljuk és hozzáadjuk a cukrot, a tojásos keveréket és a szedret.
- Puding sűrűségűre főzzük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr2816693608
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.