Tésztához:
- 250 g búzaliszt (BL55)
- 120 g vaj
- 70 g porcukor
- 1 db tojás
A tejére:
- 2 db tojásfehérje
- 200 g kristálycukor
Elkészítése:
- A lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat.
- A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojást és a tésztát összegyúrjuk majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (elektromos sütő esetén alsó felső sütésre javasolt kapcsolni)
- A tésztát nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
- A fehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verjük fel.
- Habzsákba töltjük a fehérjehabot.
- Mindegyik kör tészta középét megszúrjuk villával és habzsákból a tészta tetejére habot tesszük.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (légkeveréses) 15 perc alatt készre sütjük.
- Miután kihűlt megkentjük lekvárral és összepárosítjuk a sütiket.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr4116693602
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.