Hozzávalók:
- 110 g zabkeksz
- 62 g vaj
Hozzávalók a karamellhez:
- 168 g kristálycukor
- 34 g víz
- 100 g habtejszín
- 15 g vaj
- 3 ek. vanília aroma
- 4 g só
Hozzávalók a mascarponés részhez:
- 336 g mascarpone
- 80 g porcukor
- 10 g vanila aroma
- 68 g karamell öntet
- 134 g habtejszín
A tetejére
- 100 g tejszín
- 100 g étcsoki
+ 8 kk. josta lekvár és 100 g étcsoki
Elkészítése:
- A cukrot és a vizet összekeverjük.
- A cukrot elkezdjük karamellizálni, és utána hozzáadjuk a tejszínt, a sót, a vajat és a vanília aromát.
- A zabkekszet ledaráljuk és hozzáadjuk a vajat.
- Egy 18 cm tortakarikában tesszük a zabos keveréket és lenyomkodjuk.
- Hűtőbe tesszük a tortaformát.
- A tejszínt habbá verjük.
- A mascarponét és a kimért karamellt, a cukrot, a vanília aromát és habbá vert tejszínt összekeverjük.
- A zabkeksz alapra egyenletesen elhelyezzük a krémet.
- A tetejére étcsokit, darabokat és josta lekvárt helyezzük.
- Hűtőbe tesszük min. 1 órára.
- A tejszínt és csokit mikróban felolvasztjuk és a torta tetejére öntjük.
- Fehér csokival, twixxel és karamell díszítettem a tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr7416650534
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.