Hozzávalók a piskótához:
- 3 db tojás
- 117 g kristálycukor
- 100 g liszt
Hozzávalók a krémhez:
- 2 ek. liszt
- 4 ek. kristálycukor
- 2 db tojássárgája
- 4,5 dl tej
- 1 ek vaj
- 3 kk. vanília aroma
- 1 db citrom reszelt héja
A tetejére:
- 200 g szeder
- 12 g tortazselé
- 2-3 ek. kristálycukor
- pár csepp piros ételfesték
- 250 ml víz
Elkészítése:
- A gyümölcs tortaformát kivajazzuk és kilisztezzük.
- A tojásokat egy tálban porcukorral kihabosítjuk, fehéredésig.
- Hozzáadjuk laza mozdulatokkal a lisztet és fahéjat.
- Előmelegített 180°C-os sütőben 15 percig sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
- A lisztet, a vaníliaromát, a tojássárgáját, a tejet, a cukrot és citrom reszelt héját összekeverjük, és puding sűrűségűre főzzük.
- A piskóta tetejére helyezzük a krémet és kipakoljuk szeletelt szederrel.
- A hűtőbe tesszük min 2 órára
- A tortazselét, az ételfestéket, a cukrot és a vizet összekeverjük és felmelegítjük.
- Megvárjuk, míg kihűl, és torta tetejére kanalazzuk a zselét.
- Hűtőben tároljuk
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr7616648450
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.