Hozzávalók:
- 280 g liszt
- 15 g kristálycukor
- 15 g élesztő
- 180 g tej
- 30 g vaj
- 2 g só
- 1 db tojássárgája
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 g vaj
- 75 kristálycukor
- 9 g fahéj
- 60 g pörkölt földimogyoró
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítése:
- Az élesztőt a cukorral elfolyósítjuk.
- A langyos tejet, az olvasztott vajat és a tojássárgáját egy tálban összekeverjük.
- Utána hozzáadjuk az élesztős keveréket és a lisztet és a sót.
- Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük a tésztát.
- A szobahőmérsékletű vajat, a fahéjat és szerecsendiót összekeverjük.
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a tölteléket és megszórjuk a darált mogyoróval
- Szorosan feltekerjük a tésztát és kettévágjuk.
- Egy koszorút formázunk belőle.
- Előmelegített sütőben 200°C-os sütőben 20-25 percig sütjük
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr3616636840
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.