Hozzávalók a tésztához:
- 275 g liszt
- 50 g kristálycukor
- 7 g porélesztő
- 0,5 teáskanál só
- 75 g olvasztott vaj
- 2 db tojás
- 60 g víz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 175 g nutella
- 100 g darált földimogyoró
A sziruphoz:
- 63 g kristálycukor
- 36 g víz
Elkészítése:
- Egy edényben a száraz összetevőket elkeverjük és hozzáadjuk a porélesztőt, a vajat, a vizet, a tojást.
- Tésztát gyúrunk belőle.
- 30 percig meleg helyen kelesztjük a tésztát.
- Lisztezett deszkán a tésztát kinyújtjuk és a nutellával egyenletesen elkenjük. Majd megszórjuk darált földimogyoróval.
- A tésztát szorosan feltekerjük és ketté vágjuk. A babka két darabját szorosan összefonjuk és sütőpapírral kibélelt őzgerinc formában tesszük.
- Egy órát kelesztjük a tésztát és előmelegített sütőben 190°C-on 30 percig sütjük.
- Ha letelt a 30 perc, akkor tűpróbával ellenőrizzük, ha nem jó a tészta, akkor süssük még 10 percig. Miközben sül a babka, közben elkészítjük a szirupot.
- A vizet és cukor összekavarjuk, és addig melegítjük, amíg eléri 118,5°C-ot. Ha kész a babka akkor még melegen meglocsoljuk a sziruppal a tésztát.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr8416612978
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.