Hozzávalók
- 410 g liszt
- 50 g rétesliszt
- 7 g só
- 1 ek. tejpor
- 1 db tojás
- 164 g tejszín
- 164 g tej
- 50 kristálycukor
Hozzávalók a töltelékhez:
- 123 g vaj
- 200 g kristálycukor
- 2 kk. fahéj
Hozzávalók a vanília öntethez:
- 400 g tej
- 40 g kristálycukor
- 1 db tojássárgája
- 20 g liszt
- 20 g vaj
Elkészítése:
- A liszteket, a cukrot, a sót, a tejport egy tálban összekeverjük.
- Utána hozzáadjuk az olvasztott vajat, az élesztőt, a tojást, a tejet és a tejszínt. Tésztát gyúrunk belőlük.
- Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük a tésztát.
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
- Az olvasztott vajat, a fahéjat és a cukrot összekeverjük egy tálban.
- Forgassuk a tészta darabokat fahéjas keverékbe.
- Helyezzük kilisztezett és kivajazott kuglófformába a tészta darabokat és addig folytassuk, míg a tészta el nem fogy.
- Előmelegített sütőben 175°C-os sütőben 40 percig sütjük.
- Az öntethez a tojássárgáját, a cukrot és a lisztet keverjük össze.
- A tejet forraljuk fel és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tojásos keveréket.
- Végül adjuk hozzá a vajat.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr10016597464
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.