Hozzávalók:
- 2 ek. vanília aroma
- 200 g datolya
- 156 g víz
- 156 g liszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 db tojás
- 1 ek. méz
- 75 g vaj
- 123 g barnacukor
Karamell öntethez:
- 88 g barnacukor
- 25 g vaj
- 113 g habtejszín
- 1 csipet só
Elkészítése:
- A datolyát forró vízbe áztatjuk pár percig és utána botmixerrel átmegyünk rajta.
- A vajat a cukorral kihabosítjuk és hozzáadjuk a vanília aromát, a mézet és a tojást.
- Hozzászitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát és hozzáadjuk a datolyát a vajas részhez.
- Kivajazott és lisztezett formába öntjük a tésztát és egyletesen elkenjük.
- Előmelegített, 180°C-os sütőben 45 percig sütjük.
- A cukrot elkezdjük karamellizálni, és utána hozzáadjuk a vajat és meleg tejszínt. Végül a sót is hozzákeverjük.
- A kihűlt pudding tetejére öntjük.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr9916597460
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.