Hozzávalók a tésztához:
- 150 g liszt
- 100 g vaj
- 50 g kristálycukor
- 1 kiskanál vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- fél citrom reszelt héja
- 1 kiskanál fahéj
Hozzávalók a töltelékhez:
- 100 g meggylekvár
- 400 g cseresznye
- 300 g fekete ribizli
- 40 g étkezési keményítő
- 250 g kristálycukor
- 12 g vaníliás cukor
- 1 kk. fahéj
- 40 g vaj
- 2-3 ek. víz
+ meggy lekvár
Elkészítése:
- A lisztet, a cukrokat és a sót egy tálban szárazon összekeverjük.
- A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját, a fahéjat és a citrom reszelt héjat és tésztát összegyúrjuk.
- Lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük 30 percre.
- Vagy előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.
- A cseresznyét kimagozzuk.
- A meggy lekvárt, a cseresznyét, a fekete ribizlit, a fahéjat, a vaníliás cukrot összekeverjük és felfőzzük.
- A keményítőt a vízzel kikeverjük, és cseresznyés keverékhez adjuk. Hagyjuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön.
- Végül hozzáadjuk a vajat.
- Hagyjuk kihűlni a tölteléket.
- Miután a tészta pihent kinyújtjuk a tésztát és formába helyezzük.
- A felesleges részeket levágjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk.
- A tészta felszínére sütőpapírt helyezünk és sütőbabot öntünk rá.
- Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 15 percig sütjük.
- Levesszük róla a babot és a sütőpapírt és visszatesszük 10 percre a sütőbe.
- Lekenjük meggy lekvárral a tésztát, majd ráöntjük a tölteléket a pitére.
- Visszatesszük a sütőbe 35 percre.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr7216583952
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.