Hozzávalók:
- 3 db tojásfehérje
- 2 db tojássárgája
- 350 g tej
- 150 g habtejszín
- 75 g kristálycukor
- 3 ek. kókuszreszelék
- 4 kk. vanília aroma
- 3 ek. kakaópor
Elkészítése:
- A tojássárgáját elkeverjük a fele cukorral és a kakaóporral, majd elkeverjük egy kis tejjel.
- A tejet, a tejszínt és a vanília aromát elkeverjük és feltesszük forrni.
- A tojásfehérjét a megmaradt fél cukorral kemény habbá verjük.
- Végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
- Ha forr a tejes keverék, akkor kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk.
- A galuskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk és a még egy percig főzzük. Egy tába kiszedjük.
- Végül a tejes keverékhez hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket és elkeverjük.
- A galuskákhoz öntjük a keveréket. Hűtőbe tesszük, és már másnap fogyasztató is.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr1416575222
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.