Hozzávalók:
- 96 g vaj
- 160 g liszt
- 48 g porcukor
- 1 db tojás
- 2 kk. vanília aroma
- 200 g ét csoki
- 80 g vaj
- 4 tojás
- 96 g kristálycukor
- 40 g kakaópor
Elkészítése:
- A lisztet és a cukrot egy tálban szárazon összekeverjük.
- A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
- Hozzáadjuk a tojást és a vanília aromát, a tésztát összegyúrjuk.
- Lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük 30 percre, vagy előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.
- Kinyújtjuk a tésztát.
- 23x23 cm formába tesszük a tésztát.
- A tészta felszínére sütőpapírt helyezünk és babot öntünk rá.
- Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 15 percig sütjük.
- Levesszük róla a babot és a sütőpapírt és visszatesszük 10 perc sütőbe.
- Lekenjük lekvárral a tésztát.
- A csokit és a vajat mikróban megolvasztjuk.
- Hozzáadjuk a tojásokat, a kristálycukrot és a kakaóport.
- A tölteléket a tészta tetejére tesszük és visszatesszük 160°C-os sütőbe, 30-35 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr916505784
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.