Hozzávalók a piskótához:
- 6 db tojás
- 120 g kristálycukor
- 100 g liszt
- 20 g kakaópor
Narancs curd:
- 2 db narancs leve és héja
- 2 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 100 g vaj
- fél citrom leve
Tejszín réteg:
- 4,5 dl tejszín
- 200 g gesztenyepüré (nem cukrozott!!!)
- 250 g porcukor
- 3 kk. rum aroma
Tejszín a díszítéshez:
- 2 dl tejszín
A tészta elkészítése:
- Egy tálban összekeverjük a lisztet és a kakaóport.
- Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük. Hozzászitáljuk a lisztes keveréket és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
- Egy 39x39 tepsibe tesszük a tésztát és kenő késsel elsimítjuk a tetejét.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15 percig.
Narancs curd elkészítése:
- A narancs héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.
- Hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot.
- Addig keverjük habverővel, míg be nem sűrűsödik.
- Hozzáadjuk a vajat és a fél citrom levét.
A tejszín réteg:
- A gesztenyepürét a porcukorral elkeverjük és hozzáadjuk a rum aromát.
- A tejszínt habbá verjük és hozzákeverjük a gesztenye keveréket.
Összeállítása:
- Sütőpapírra helyezzük a piskótát.
- Ha piskóta kihűlt lekenjük kenőkés segítségével narancs curddel.
- A videóban látható módon feltekerjük.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Egyenlő részre vágjuk a piskóta tekercset.
- 12 cm mély és 20 cm átmérőjű üveg edénybe tesszük a piskóta darabokat.
- Lekenjük ízlés szerint lekvárral a piskóta réteg tetejét.
- Elsimítjuk az egyik réteg tejszínt a piskóta réteg tetejét
- A videóban látható módon rétegezzük.
- Habzsákba töltjük a tejszínt és feldíszítjük a trifle-t.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr5516359036
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.