Húsvét alkalmából egy gyorsan összedobható desszertet mutatok be.
Hozzávalók:
- 100 g étcsokoládé
- 100 g tejcsokoládé
Krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 50 g porcukor
Díszítéshez:színes tojásokra és kókuszreszelékhez
Egy hat darabos szilikonos kosárba öntünk vizet és a fagyasztóba teszünk egy éjszakára .A mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk a csokikat és habzsákba töltjük. A fagyasztóból kiszedjük a jeget és tányérra helyezzük és habzsákból nyomunk csokit a jég tetejére .Gyorsan dolgozok mert a csoki megköt a habzsákban. A jégről könnyedén le lehet venni a csokoládé kosarakat. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot és habfixálót. Óvatosan hozzáöntjük a kávét a tejszínhez és beleforgatjuk. Csillagcsöves habzsákba töltjük és a krémet és a kosarakat a krémmel díszítjük. A díszítéshez a kókuszreszelékhez pár csepp zöld ételfestéket adunk és elkeverjük benne. A krém tetejét a színes tojásokkal díszítjük és a zöld színű kókuszreszelékkel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.