A tarte tatin azoknak ajánlom akik szeretik az alma és fahéj kombinációját
Hozzávalók a tésztához:
- 200 g finomliszt
- 150 g vaj
- 1 db tojássárgája
- 3 evőkanál víz
- 1 csipet só
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal , majd utána hozzáadjuk a sót, a tojás sárgáját és a vizet .Utána a összegyúrjuk a tésztát és betesszük a hűtőbe 30 percre.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 4 közepes db alma
- 180 g kristálycukor
- 70 g vaj
- 10 dkg durvára őrölt dió
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csipet szerecsendió reszelve
Az almákat megpucoljuk és kicsumázzuk , majd félbe és utána negyedekre vágjuk fel .Az almákat beízesítjük a fűszerekkel és a dióban megforgatjuk. A cukrot elkezdjük karamellizálni és utána hozzáadjuk a sótlan vajat. Ráhelyezzük az almákat a karamell tetejére és fedővel lefedjük a serpenyőt, utána 20 percig pároljuk. Ha nincsen vasserpenyő akkor használhatunk egy 24 cm átmérőjű üvegedényt. Az almákat párolás után kiszedjük és a karamell szószt az üvegedény aljárra öntjük és ráhelyezzük a almákat . A tésztát nagyobbra nyújtjuk mint a edény nagysága és almák tetejére helyezzük a tésztát. A tészta széleit lenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben 190°C-on (légkeveréses) és 30 percig sütjük. Majd utána kivesszük a sütőből a tarte tatin-t és várunk 5 percet . Utána még melegen egy tálra borítjuk.
Elkészítési idő:1 h
Nehézségi szint:közepes
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.