Hozzávalók a tésztához:
• 15 dkg liszt
• 10 dkg vaj
• 5 dkg porcukor
• 2 evőkanál vaníliás cukor
• citrom reszelt héja
Hozzávalók a krémhez:
• 4 citrom leve
• 1citrom héja
• 18,5 dkg kristálycukor
• 4 tojássárgája
• 3 egész tojás
Elkészítése:
1. A lisztet és porcukrot összekeverjük , majd utána a vajat elmorzsoljuk .
2. Hozzáadjuk a citrom héját és a vaníliás cukrot ,végül a tojássárgáját .
3. Összegyúrjuk a tésztát és 30 percre a hűtőbe tesszük .
Miközben a tészta a hűtőben pihen elkészítjük a krémet .
Krém elkészítése:
1. A citromokat lefacsarjuk a levét és egy citrom héját lereszeljük egy gyors forralóban .
2. A tűzhelyet kis lángra állítjuk és hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük még a cukor el nem olvad benne .
3. Levesszük a gyors forralót a tűzről és hozzáadjuk a tojássárgáját és habverő segítségével .
4. Utána hozzáadjuk a tojásokat és elkeverjük .
5. Majd visszatesszük a tűzre és kicsit melegítünk rajta és 4 részletben hozzáadjuk a vajat.
6. Végül puding sűrűségűre főzzük .
Fontos a krémet szobahőmérsékletűre hűtsük ki . Ha nem keverjük folyamatosan és így hűtjük akkor tegyünk a krém felszínére egy fóliát .
Miután a tészta pihent kinyújtjuk a tésztát és formába helyezzük. A felesleges részeket leszedjük és a tészta felszínére sütőpapírt helyezünk és rizst öntünk rá. Előmelegített sütőben 180°C-on 11 percig sütjük . Ha a tészta készen van hűlni hagyjuk és levesszük róla a rizst és a sütőpapírt. A sütőt 230°C-ra állítjuk és beleöntjük a krémet. 4-5 percre tesszük vissza a sütőbe . Díszíthetjük bármilyen bogyós gyümölccsel .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.