Csokis –málnás pite
Hozzávalók 21 cm átmérőjű pite formához
Tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 db tojássárgája
Töltelékhez :
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- ½ liter tej
- 3 evőkanál cukor
- 50 %-os étcsokoládéból 6 db kocka
Díszítéshez és a töltelékhez:
- 390 g málna
Elkészítése :
- A lisztet , porcukrot és a kakaóport összekeverjük. Majd utána hozzáadjuk a felkockázott vajat .
- A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tésztát összegyúrjuk majd 30 percre a hűtőbe tesszük .
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (elektromos sütő esetén alsó felső sütésre javasolt kapcsolni )
- A tésztát kör alakúra nyújtjuk és a piteformába helyezzük
- Az alját és az oldalát villával megszúrjuk
- Kivágunk 22 cm átmérőjű kör a alakú sütőpapírt és a tészta tetejére helyezzük
- A rizst vagy a babot a sütőpapír tetejére helyezzük . Erre azért van szükség , hogy a tészta ne emelkedjen meg .
- A sütőbe helyezzük kb. 15 percre akkor jó a tészta ha már keksz állagúra sült
- még melegen lekenjük a tetejét és az oldalát lekvárral ( javasolt bogyós gyümölcsű lekvár)
A töltelék elkészítése:
A vaníliás pudingport és a cukrot szárazon összekeverjük , Utána adunk hozzá egy kis hideg tejet és csomó mentesre keverjük és mehet bele a maradék tej is . A tűzön addig keverjük még puding sűrűségű lesz . Melegen hozzáadjuk a csokoládét
Meg kell várni még a tészta és töltelék kihűl . Összeálljuk a pitét egy réteg töltelék egy réteg málna majd egy újabb adag töltelék kerül rá .
Majd a tetejét körbe rakjuk málnával és utána 3 órára hűtőbe tesszük .
Elkészítési idő: 65 perc
Sütési idő : 15 perc
Nehézségi szint : közepes
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.