Hozzávalók a tésztához:
- 30 dk liszt
- 20 dkg vaj
- 16 dkg porcukor
- 3 db tojássárgája
- 1 db egész tojás
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
A vajat, a porcukorral habosítsuk ki, majd lassan egyesével keverjük bele tojássárgájákat és az egész tojást majd citromhéjat, végül forgassuk bele a lisztet.
Sima csöves habzsákba töltjük a tésztát és sütőpapírra helyezett sütőlemezen félgömböket formázzuk , majd 200 °C-on 10 perc alatt megsütjük. Marcipánt ízlés szerint megszínezzük étel festékkel és 10 cm hosszú csíkot formázunk , majd 2 ujjnyi távolságban felvágjuk és kúp alakot formázunk belőle . Ráhelyezzük a félgömbökre a marcipánt és hűtőbe dermesztjük. Utána az alsó egyharmadát csokoládéba mártjuk és kristálycukorba forgatjuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.