Hozzávalók a piskótához
- 5 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 100 g liszt
- 20 g kakaópor
- 1 csipet só
Tejszínes réteg:
- 5 dl tejszín
- 250 g gesztenyepüré (nem cukrozott!!!)
- 120 g porcukor
- 1 kk. vanília aroma
- 1 csomag expressz zselatin
- 2 csomag habfixáló
+ meggylekvár
Elkészítése:
- Egy 18 cm átmérőjű tortaformának kibéleljük sütőpapírral az alját és az oldalát, vajjal vagy margarinnal lekenjük és liszttel is megszórjuk.
- Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
- A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük.
- Hozzászitáljuk a lisztes keveréket és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 20 percig.
- A gesztenyepürét elkeverjük a vanília aromával.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
- Hozzákeverjük a gesztenyés keveréket a tejszínhez.
- Egy kis krémet habzsákba töltjük.
- Ha a piskóta kihűlt, három egyenlő részre felvágjuk.
- A piskóta tetejét lekentjük a krémmel és a videóban látható módon rétegezzük.
- Minden egyes réteget, így rétegezzünk.
- Utána a hűtőbe tesszük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr818013192
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.