Hozzávalók:
- 400 g háztartási keksz
- 100 g kristálycukor
- 94 g víz
- 34 g kakaópor
- 120 g vaj
- 94 g tej
Tetejére:
- 120 g étcsoki
- 120 g habtejszín
- 40 g durvára tört dió
Elkészítése:
- A tejet, a kakaóport és a kristálycukrot egy tálba tesszük és tűzhelyen felmelegítjük. Utána hozzáadjuk a vajat és hagyjuk egy kicsit langyosra hűlni.
- A kekszeket nagyobb darabokra összetörjük és hozzáadjuk a kakaós keverékhez.
- Hagyjuk, 10 percig, hogy egy kicsit megszívja magát a keksz.
- A kekszes keveréket belehelyezzük egy tortaformába (18 cm) és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Az étcsokit és a tejszínt a mikróban felolvasztjuk.
- A tortát egy rácsra helyezzük és leöntjük a csokis torta bevonóval.
- Díszítése tetszés szerinti lehet, marcipánnal vagy dióval.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr2918008562
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.