A receptet a Gábor a Házi Pék youtube csatornáján találtam. Gondoltam egyet én is és megsütöttem a családomnak ezeket a pogácsákat.
Hozzávalók:
- 450 g krumpli
- 500 g liszt
- 1 db tojássárgája és 1 db tojás
- 200 g vaj
- 25 g élesztő
- 18 g só
Tetejére:
- 1 db felvert tojás
Elkészítése:
- A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, megfőzzük majd krumplinyomóval összetörjük.
- A lisztet, a sót összekeverjük a dagasztóban. A lisztben elmorzsoljuk a vajat és a többi hozzávalót is hozzáadjuk a tésztához.
- Dagasztó géppel kidagasztjuk.
- A tésztát kézzel is átgyúrjuk.
- Meleg helyen letakarva 30 perig kelesztjük.
- Kinyújtjuk a tésztát és tészta tetejét pizza vágóval vagy derelye vágóval bevagdossuk. Egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
- Meleg helyen 20-25 percig kelesztjük a pogácsákat.
- Előmelegített sütőben 220°C-on 15 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). Ha a pogácsa teteje szép világosbarna, akkor már biztosan megsültek.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr5817996398
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.