Hozzávalók a piskótához:
- 5 db tojás
- 5 ek. kristálycukor
- 20 g kakaópor
- 5 ek. rizsliszt
A krémhez:
- 250 g mascarpone
- 3 ek. mogyoróvaj
- 30 g darált mogyoró
- 250 g habtejszín
- 1 csomag expressz zselatin fix
- 4 ek. porcukor
Díszítéshez:
- kinder bueno 2 db
- 50 g étcsoki
- 50g tejszín a torta burkolásához
- 100 g tejszín a csúcs díszekhez
- 1 ek. nutella
Elkészítése:
- Egy 18 cm átmérőjű tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral, majd vajjal vagy margarinnal kikenjük és liszttel is megszórjuk a forma oldalát.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
- A lisztet és kakaóport egy tálban összekeverjük.
- A lisztes keveréket laza mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben
- Tortaformába egyenletesen elosztjuk a tésztát.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 25-percig.
- Tűpróbával ellenőrizzük a piskótát.
- Sütőpapírra fejjel lefelé tesszük a tortaformát, így hűtjük ki.
- Ha kihűlt kivágjuk a tortaformából és kettévágjuk a piskótákat.
- A tejszínt habbá verjük.
- A tejszínhez hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, mogyoróvajat és a mogyorót.
- Hozzáadjuk a zselatin fixet a mascarponés krémhez.
- A torta összeállítása
- Egy tányérra helyezzük a tortakarikát.
- Egy piskótát helyezünk a tortakarikába és egy adag krémet egyenletesen elkenünk a piskótán.
- Lekenjük szeder lekvárral a krémet és babapiskótát helyezünk rá.
- következő adag krémet így rétegezzük és lezárjuk egy adag kakaós piskótával. még adag krémet helyezünk rá és lefóliázzuk a tortát és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap a formából kivesszük.
A tetejére:
- A 100 g tejszínt habbá verjük.
- A tejszínhez hozzáadjuk a nutellát.
- Sima csöves habzsákba töltjük a krémet és a videóban látható módon díszítjük a tortát.
- A csokit és a tejszínt a mikróba felmelegítjük, torta tetejére ráhelyezzük. A videóban látható módon díszítjük.
- Kinder bunoval díszíthetjük a torta tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr4517924147
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.