Hozzávalók:
- 280 g liszt
- 1 csipet só
- 33 g kristálycukor
- 25 g élesztő
- 125 g tej
- 33 g vaj
- 1 db tojás
ricottás részhez:
- 250 g ricotta
- 80 g kristálycukor
- 26 g étkezési keményítő
- 175 g szilva
- 12 g étkezési keményítő
- 1 kk. fahéj
Elkészítése:
- A lisztet, a sót, a cukrot összekeverjük a dagasztó gépben.
- Hozzáadjuk a langyos tejet, a puha vajat, az élesztőt és a tojást.
- Kidagasztjuk a tésztát.
- A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
- Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- A ricottát, a cukrot és keményítőt összekeverjük egy tálban.
- A szilvát, a fahéjat és a keményítőt összekeverjük egy másik tálban.
- A tésztát kinyújtjuk és egyenletesen elkenjük a tölteléket és a megszórjuk szilvával a tetejét. Feltekerjük a tésztát.
- 2 ujjnyi vastagú szeletekre vágjuk és sütőpapírral borított tepsibe helyezzük a csigákat.
- 30 percig kelesztjük lefedve, meleg helyen.
- Lekenjük egész tojással a csigák tetejét.
- Előmelegített 180°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük őket.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr5817921997
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.