Hozzávalók:
- 300 g babapiskóta
- 250 g ricotta
- 3 db citrom reszelt héja
- 2 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
- 80 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 1 csomag expressz zselatin
A rétegek közé szeder
- + szeder szörp
szívtortaforma: 18 cm
Elkészítése:
- A tojásokhoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítjük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha csípi akkor pont jó).
- A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a ricottát és a tejszínt, majd ezt is habbá verjük, majd hozzákeverjük a krémhez.
- Hozzáadjuk a citrom reszelt héját a krémhez.
- A krémhez hozzákeverjük az expressz zselatint.
- A tortakarika oldalát kibéleljük folpackkal.
- Levágjuk a babapiskóták végét és kipakoljuk a torta karika oldalát velük.
- A maradék babapiskótákat megforgatjuk a szeder szörpben és a torta aljára tesszük.
- Egy adag krémet egyenletesen elkenünk kenőkéssel majd elkenjük rajta a szeder lekvárt, majd rápakoljuk egyenletesen szeder szemeket.
- A rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
- Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, előtte fóliázzuk le.
- A videóban látható, hogy én csokival és szederrel díszítettem.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr6017913007
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.