Hozzávalók:
- 300 g babapiskóta
- 2 ek. matcha por
- 150 g víz
- 2 ek. cukor
Hozzávalók a krémhez:
- 250 g mascarpone
- 250 g tejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
- 75 g kristálycukor
- 1 csomag habfixáló
- 2 db tojás
A tetejére: matcha por
A rétegek közé:
- 2 ek. szeder lekvár
- szeder
Az edény mérete:18x30 cm
Elkészítése:
- Először a vizet felforraljuk hozzáadjuk a matchát és a cukrot. Hagyjuk, hogy a machás keverék kihűljön.
- Utána a tojáshoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítjük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha csíp akkor jó). A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
- Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt. A babapiskótákat megforgatjuk a matchás keverékben és az edény aljára tesszük.
- Jöhet egy adag krém és elsimítjuk.
- A lekvár elkenjük a krém tetején és egyenletesen megszórjuk szederrel. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük matchamisut.
- Másnap szederrel díszítjük és megszórjuk matcha porral a matchamisu tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr6717910455
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.