Hozzávalók:
- 290 g kenyérliszt
- 45 g vaj
- 30 g kristálycukor
- 85 g víz
- 90 g tej
- 13 g élesztő
- 5 g só
Elkészítése:
- A cukrot összekeverjük a meleg tejjel és a vízzel, hozzáadjuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
- A lisztet, a sót egy tálban összekeverjük.
- Utána hozzáadjuk a vajat, a felfuttatott élesztőt. Tésztát gyúrunk belőle.
- Lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük a tésztákat.
- A kenyeret a videóban látható, módon megformázzuk.
- Sütőpapírral bélelt formába helyezzük és lefedve meleg helyen még 1 órán át kelesztjük.
- Lekenjük felvert egész tojással a kalács tetejét.
- Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 30-40 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr6017888671
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.