Hozzávalók a tésztához:
- 500 g liszt
- 75 g kristálycukor
- 10 g só
- 50 g vaj
- 250 g tej
- 25 g élesztő
kakaós rétegekhez:
- 40 g kakaópor
- 2 ek. víz
Elkészítése:
- A sót, a liszteket és a vajat összegyúrjuk, végül hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a vizet és a tojást majd a joghurtot.
- Dagasztó géppel kidagasztjuk a tésztát.
- A tésztát kézzel is átgyúrjuk.
- Kettéosztjuk a tésztát és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport és egy kevés vízzel.
- Ezután lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük a tésztákat.
- A tésztát lemérjük és 6 egyenlő részre osztjuk.
- Gömbölyítést követően nyújtófával nyújtjuk ki a tésztákat oválisra kb. 3 mm vastagra és egy fehér tésztára helyezünk egy kakaós tésztát és mint egy kiflit, szorosan feltekerjük.
- Sütőpapírral bélelt formába helyezzük és lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
- Végül a kiflik tetejét 2-3 vágással díszítjük a tetejét.
- Lekenjük felvert egész tojással a kiflik tetejét.
- Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 15-20 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr7217880915
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.