Hozzávalók:
- 500 g kápia paprika
- 2 fej vöröshagyma
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g alaplé
- 1 kk. fehérbors
- kakukkfű
- 2 ek. balzsamecet
- 3 ek. olívaolaj
Elkészítése:
- A vöröshagymát felcikkezzük, a fokhagyma gerezdeket, ha szükséges, félbe vágjuk.
- A paprikát félbe vágjuk és kivesszük belőle a magokat.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a paprikákat.
- Sózzuk és borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal. Az egészet összeforgatjuk, majd 200 C°-os előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
- Akkor jó, ha a paprika héja felhólyagosodik
- Egy főzőedénybe tesszük a megsütött paprikákat és botmixerrel krémesre pürésítjük.
- Hozzáadjuk az alaplevet legvégül a balzsamecetet.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr9017871359
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.