Hozzávalók:
- 200 g étcsoki
- 20 g vaj
- 22 g tej
- 3 db tojássárgája
- 4 db tojásfehérje
- 20 g liszt
- 20 g kristálycukor
- 1 csipet só
Elkészítése:
- A szuflé formákat kivajazzuk és cukorral megszórjuk a formák belsejét. Betesszük a formákat a hűtőbe.
- A vajat és lisztet összekeverjük egy tálban.
- A tejet, és a cukrot felmelegítjük, és puding sűrűségűre főzzük a lisztes vajjal együtt.
- A csokit mikróban felolvasztjuk majd hozzákeverjük tejes keverékhez.
- Utána hozzákeverjük a tojássárgáját.
- A tojásfehérjét egy tálban habbá verjük egy csipet sóval.
- Tojásfehérjéhez hozzákeverjük a lisztet és csokoládé keveréket.
- Előmelegített 180°C-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Melegen tálaljuk, mert hűlés hatására összeesik.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr8917847409
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.