Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 50 g vaj
- 50 g kristálycukor
- 2,5 dl tej
- 1 db tojás
- 20 g élesztő
- 8 g só
- 1 db citrom reszelt héja
Elkészítése:
- A lisztet átszitáljuk egy edénybe és hozzá adjuk a citrom reszelt héját.
- Belerakjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
- Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
- Legvégén az élesztőt, a tejet és a tojást is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
- A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
- Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- A tésztát 3 egyenlő részre vágjuk és egyenként hosszú rúddá hengergetjük.
- A videóban látható módon megformázzuk.(Hármas fonással).
- Úgy formázzunk, hogy koszorúnak nézzen ki.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kalácsot.
- Újabb 30 percig kelesztjük meleg helyen.
- A kalácsot lekenjük egész felvert tojással.
- Előmelegített 200°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr8817810293
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.