Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 50 g vaj
- 50 g kristálycukor
- 2,5 dl tej
- 1 db tojás
- 20 g élesztő
- 8 g só
Elkészítése:
- A tejet 40°C-ig melegítjük (kéz meleg). Hozzáadjuk a 12,5 g kristálycukrot, az élesztőt és kevés lisztet szórunk a tetejére.
- Hagyjuk az élesztőt felfuttatni.
- A lisztet átszitáljuk egy edénybe.
- Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
- Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
- Legvégén a felfutatott élesztőt és a tojást is hozzáadjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
- A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
- Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk és egyenként kb. 30 centi hosszú rúddá hengergetjük.
- Hagyjunk két csíkot a tésztából, abból 8 db gombócokat formázzunk.
- A videóban látható módon megformázzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kalácsokat.
- Újabb 30 percig kelesztjük meleg helyen.
- A nyuszikat lekenjük egész felvert tojással.
- Előmelegített 200°C-on (alsó-felső sütés) 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr4817802191
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.