Hozzávalók:
- 20 g élesztő
- 150 g tej
- 1 tk. cukor
- 400 g sütőtök (amit előtte megsütöttünk)
- 350 g vaj
- 600 g liszt
- só
Tejére:
- szezámmag
- 1 db felvert egész tojás
Elkészítése:
- A langyos tejet, az élesztőt és cukrot összekeverjük egy tálban, majd felfuttatjuk.
- Utána a sót, a lisztet, a sütőtök pürét és a vajat összegyúrjuk, végül hozzáadjuk az élesztős keveréket.
- Dagasztó géppel kidagasztjuk.
- A tésztát kézzel is átgyúrjuk.
- Letakarva 1 óráig kelesztjük.
- Kinyújtjuk és utána hajtogatjuk a tésztát
- Majd fordítsuk el 90°-kal és ismételjük meg a hajtogatást és a nyújtást.
- Ugyanezt a műveletet megismételjük 2-szer.
- Egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a pogácsákat.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
- Letakarva 30 percig kelesztjük a pogikat.
- A pogácsák tetejét kenjük le felvert tojással.
- Előmelegített sütőben 180°C-on 30 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). Ha a pogácsa teteje szép világosbarna, akkor biztosan megsültek.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr517796719
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.