Vanília szirup
Hozzávalók:
- 245 g víz
- 200 g kristálycukor
- 2 tk. vanília aroma
A cukrot és vizet összekeverjük egy gyorsforralóban felforrjuk. Ha kihűlt hozzáadjuk a vanília aromát. A szirupot lezárható steril üvegbe töltjük.
Csokis szirup
Hozzávalók:
- 245 g víz
- 200 g kakaópor
- 200 g kristálycukor
- 1 kk. vanília aroma
A cukrot, a kakaóport és a vizet összekeverjük egy gyorsforralóban és felforrjuk. Ha kihűlt hozzáadjuk a vanília aromát. A szirupot lezárható steril üvegbe töltjük.
Vanília latte
Hozzávalók:
- 2 kk. vanília szirup
- 1 adag kávé
- 2 dl tej
A szirupot és a kávét összekeverjük a bögrébe. A tejet kihabosítjuk és kávéra öntjük. Ha akarjuk, akkor tejszínhabot is tehetünk a tetejére.
Latte mocha
Hozzávalók:
- 2 ek. csokis szirup
- 1 adag kávé
- 2 dl tej
A szirupot és a kávét összekeverjük a bögrébe. A tejet kihabosítjuk és kávéra öntjük. Tejszínhabot helyezzünk a kávé tetejére. A tejszínbab tetejére csokit reszelünk.
Dalgona latte
Hozzávalók:
- 1 adag kávé
- 2 dl tej
- dalgona cukor
A kávét összekeverjük a kihabosított tejet a bögrébe. A kávéba összetört dalgona cukrot helyezünk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.