Yudane:
- 25 g liszt
- 40 g tej
A lisztre öntjük a meleg tejet és hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók a tésztához:
- 50 g tej
- 20 g élesztő
- 240 g liszt
- 35 g kristálycukor
- 3 g só
- 50 g habtejszín
- 15 g vaj
Elkészítése:
- A tejet a cukrot összekeverjük és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
- A sót és a lisztet összekeverjük a dagasztó gépben.
- Hozzáadjuk yudanet, a felfutatott élesztőt, a tejet, a vajat és tejszínt és tésztát gyúrunk belőlük.
- Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
- Lemérjük a tésztát és három egyenlő részre osztjuk és kigömbölyítjük őket.
- Letakarva 15 percig kelesztjük őket.
- A japán kenyeret a videóban láthat, módon megformázzuk.
- Sütőpapírral tepsire helyezzük őket.
- Letakarva 15 percig kelesztjük a kenyeret.
- Előmelegített sütőben 190°C-os sütőben 30-35 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr6417708422
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.