Hozzávalók:
- 30 g vaj
- 500 g kukorica
- 1,5 l víz
- 2 dl habtejszín
- 1 db vöröshagyma
- 1 db marhahúsleves kocka
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- kakukkfű
Sajt chips:
- 150 g sajt
- kakukkfű
- só
A sajtot lereszeljük és hozzáadjuk a sót és a kakukkfüvet. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk kisebb sajt kupacokat. Előmelegített sütőben 180°C-on 10-15 percig süssük a sajt ropogósokat (légkeverés nélkül).
Leves elkészítése:
- A hagymákat egy kevés vajon lepirítjuk és hozzáadjuk a sót.
- Hozzáadjuk a vizet, a kukoricát, a marhahúsleves kockát és a kakukkfüvet.
- Puhára főzzük a kukoricát.
- Botmixerrel krémesre pürésítjük.
- Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a tejszínt.
- 2 perc alatt készre főzzük a levest.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr5117656588
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.