Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 25 g élesztő
- 40 g vaj
- 1 ek. kristálycukor
- 1 tk. só
- 3 dl tej
- 1 db tojás
Elkészítése:
- A 1 dl tejet és a 1 ek. cukrot összekeverjük egy tálban és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk az élesztőt kb. 15 percig.
- A sót és a lisztet a dagasztó gép edényébe összekeverjük.
- Hozzáadjuk, a maradék tejet, az olvasztott vajat, a tojást és felfutatott élesztőt.
- Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát.
- Letakarva 1 óráig kelesztjük meleg helyen.
- A tésztát lemérjük és 8 egyenlő részre osztjuk.
- Kb egy zsemle súlya 119 g.
- Kigömbölyítjük őket és sütőpapírra helyezzük a zsemléket.
- Letakarva 1 óráig kelesztjük meleg helyen.
- Lekenjük a zsemlék tetejét egész tojással és megszórjuk fekete szezámaggal.
- Előmelegített sütőben 200°C-os sütőben 25-30 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr4616873618
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.