Hozzávalók a tésztához
- 300 g liszt
- 200 g tej
- 25 g élesztő
- 40 g kristálycukor
- 2 db tojássárgája
- 1 ek. olaj
- 1 csipet só
- 1 db narancs reszelt héja
Hozzávalók a töltelékhez:
- 100 g vaj
- 80 g porcukor
- 20 g kakaópor
Elkészítése:
- A lisztet, a cukrot, a sót és a narancs reszelt héját egy tálban összekeverjük.
- Utána hozzáadjuk az olajat, a tojássárgáját. A tejbe az élesztőt belemorzsoljuk. Beleöntjük, majd tésztát gyúrunk belőle.
- Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát
- Majd lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük a tésztát.
- A puha vajat, a cukrot és a kakaóport összekeverjük.
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a tölteléket.
- 3 egyenlő részre vágjuk és feltekerjük a tészta csíkokat.
- 3 fonással összefontjuk a tésztát és a formába helyezzük.
- Meleg helyen fél órát kelesztjük.
- Lekenjük a kalács tetejét egész tojással.
- Előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 30 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr8816821840
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.