Hozzávalók a kovászhoz:
- 150 g liszt
- 170 ml víz
- 20 g élesztő
A kovászt előző nap készítjük el. A vizet és lisztet összekeverjük egy lezárható edényben és belemorzsoljuk az élesztőt. A kovászt egy éjszakára a hűtőbe teszünk.
Hozzávalók a tésztához:
- 350 g liszt
- 10 g só
- 40 g vaj
- 120 g langyos víz
Elkészítése:
- A lisztet, a sót, a kovászt, a vajat, a vizet a dagasztó gépben összekeverjük, és kész tésztát gyúrunk belőle.
- Letakarva 1 óráig kelesztjük meleg helyen.
- A tésztát lemérjük és 8 egyenlő részre osztjuk. A zsemle súlya kb. 10 dkg.
- Kigömbölyítjük őket és sütőpapírra helyezzük a zsemléket.
- Letakarva 30 percig kelesztjük.
- A zsemlék tetejét ollóval bevágjuk és egy kockányi vajat helyezünk rájuk.
- Előmelegített sütőben 200°C-os sütőben (enyhe gőzös légtérben) 20-35 percig arany barnára sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr5216820164
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.