Hozzávalók:
- 150 g tejföl
- 20 g porcukor
- 3 db tojássárgája
- 250 g liszt
- 1 csipet só
- 50 g vaj
- 1 ek. szódavíz
- 1 kk. sütőpor
Elkészítése:
- A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral majd elmorzsoljuk benne a vajat.
- A lisztes keverékhez hozzáadjuk a többi hozzávalót és tésztát gyúrunk belőle.
- 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát.
- Lisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd rombuszokat vágunk belőle derelyevágóval, aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.
- Forró olajban kisütjük a csörögefánkokat.
- Megszórjuk porcukorral és lekvárral fogyasztjuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr616814006
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.