Hozzávalók:
- 1 kk. só
- 250 g liszt
- 250 g kenyérliszt
- 25 g élesztő
- 250 g víz
Elkészítése:
- A liszteket és sót összekeverjük egy edényben.
- Hozzáadjuk az élesztőt és a langyos vizet.
- A tésztát a dagasztó gépben kidagasztjuk.
- Meleg helyen lefedve 1 órán kelesztjük.
- Utána tésztát átgyúrjuk és sütőpapírral bélelt formába tesszük tésztát.
- 2 óráig újra kelesztjük addig, amíg forma tetejét el nem éri.
- Lekenjük vízzel a tészta tetejét és előmelegített sütőben 200°C-on 40 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr8016813226
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.