Hozzávalók a piskótához:
- 80 g liszt
- 7 g sütőpor
- 25 g kakaópor
- 4 db tojás
- 80 g kristálycukor
Hozzávalók a krémhez:
- 20 g vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 2 kk. vaníliás aroma
- 80 g kristálycukor
- 150 g túró
- 150 g vaj
+ ribizli lekvár
- A száraz anyagokat, a lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük.
- Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
- Hozzáadjuk a száraz keveréket és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15 percig.
- A piskótából leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.
- Egy nedves konyharuhába feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
- A tejet, a vaníliás pudingport és a vanília aromát összekeverjük egy tálban és felfőzzük puding sűrűségűre.
- Hagyjuk kihűlni.
- A túrót, a puha vajat és pudingot összekeverjük habverő géppel.
- Kicsomagoljuk a piskótát a vizes konyharuhából.
- Lekentjük lekvárral majd a túrókrémmel és sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük.
- Hagyjuk egy kevés krémet a díszítésre és a videóban látható módon díszítjük a tekercset.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr6116769484
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.