Magyarország egyelten vidramenhelye a Petesmalmi Vidrapark. Elsősorban menhely és a látogatók természetes közegben csodálhatják a vidrákat.
Ha szeretnéd támogatni a vidra menhelyet, akkor, támogasd adója 1%-kal.
Adószám: 19191777-2-14 - Somogy Természetvédelmi Szervezet
Facebook oldaluk: https://hu-hu.facebook.com/petesmalmi.vidrapark/
Hozzávalók:
- 400 g alma
- fél citrom leve
- 120 g darált dió
- 100 g barnacukor
- 2 kk. fahéj
- 2 kk. darált háztartási keksz
- 50 g kandírozott gyömbér
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csomag rétes tészta
Elkészítése:
- Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
- Hozzáadjuk a citromlevét, a gyömbért, a fahéjat, a barnacukrot és a szerecsendiót.
- Puhára főzzük az alma tölteléket és végül hozzáadjuk a diót.
- Vizes konyharuhára tesszük az első lapot, majd megkenjük vajjal a tetejét, rátesszük a követkő lapot, újra vajjal lekenjük és ezt ismételjük míg el nem fogy a réteslap.
- Ráhelyezzük a tölteléket a tésztára és megszórjuk darált háztartatási keksszel.
- Végül feltekerjük a tésztát és lekenjük a tetejét egész tojással.
- Megszúrjuk a tészta tetejét villával és előmelegített 180°C-os sütőben 20 percig aranybarnára sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr7216725346
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.