Hozzávalók a puding részhez:
- 20 g vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek. kristálycukor
- 78 g szeder püré
Hozzávalók a tésztához:
- 3 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 40 g olaj
- 40 g tej
- 100 g liszt
- 3 ek. kakaópor
- 1 csipet só
- 6 g sütőpor
A tetejére:
- 175 g tejföl
- 2 kk. kristálycukor
- 2 kk. vanília aroma
Elkészítése:
- A szedret pürésítjük botmixerrel, majd leszűrjük.
- A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a cukrot, a pudingport és a leszűrt szedret.
- Puding sűrűségűre főzzük.
- Hagyjuk kihűlni.
- A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót egy tálban összekeverjük.
- A tojásokat habosra keverjük a cukorral.
- Utána hozzáadjuk az olajat, a tejet és végül a száraz összetevőket.
- 20 cm átmérőjű négyzet alakú szilikonos tepsibe elsimítjuk a tésztát.
- A pudingot a tésztába kanalazzunk.
- Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 20-25 percig.
- A tejfölt és cukrokat összeverjük egy tálban és melegen a sütire tesszük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr9416673998
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.