Hozzávalók a babapiskótához:
- 4 db tojás
- 140 g kristálycukor
- 140 g liszt
A szedres részhez
- 500 g szeder
- 2 db citrom leve
- 120 g kristálycukor
A joghurtos részhez:
- 2 db lapzselatin
- 450 g natúr joghurt
- 6 ek. görög joghurt
- 150 g porcukor
Piskóta készítése:
- A tojásokat kétfelé választjuk két tálban fehérjére és sárgájára.
- A fehérjét 70 %-ig habbá verjük habverővel, a kristálycukorral és utána hozzáadjuk a tojássárgáját.
- A lisztet laza mozdulatokkal elkeverjük benne.
- Sima csöves habzsákba töltjük a tésztát. Babapiskóta alakúra nyomjuk a sütőpapírral bélelt tepsire.
- Leszórjuk a piskóták tetejét porcukorral.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (légkeveréses) 10 perc alatt készre sütjük őket.
A szedres rész elkészítése:
- A szedret botmixerrel áttörjük, majd átszűrjük.
- Felfőzzük a cukorral és a citrommal.
A joghurt krém elkészítése:
A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk.
A joghurtokat a cukorral összekeverjük egy tálban.
Alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk mikróban. Hozzáadjuk a krémhez, úgy hogy egy kis krémet adunk a zselatinhoz és elkeverjük, és a többi krémmel elkeverjük.
Összeállítása:
A babapiskótákat az edény aljára tesszük. Jöhet rá egy szeder öntet és egy adag krém, egyenletesen elsimítjuk, majd újra egy réteg babapiskóta megy rá. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta. A tetejét kipakoljuk szederrel és hűtőbe tesszük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.