Hozzávalók a tésztához:
- 160 g liszt
- 1 g só
- 113 g vaj
- 30 g porcukor
- 1 db tojás
- 30 ml víz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 125 g vaj
- 100 g kristálycukor
- 30 g vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 5 g vanília aroma
- 125 g darált mandula
- 20 g liszt
- 2 db barack
- 100 g ribizli
Piteforma: 23 cm
Elkészítése:
- A lisztet és a cukrot egy tálban szárazon összekeverjük.
- A felkockázott vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
- Hozzáadjuk a tojást és a vizet, majd a tésztát összegyúrjuk.
- Lefóliázzuk, és a fagyasztóba tesszük 30 percre, vagy előző éjszaka is begyúrhatjuk a tésztát.
- A vajat, a kristálycukrot, a tojásokat, a vanília aromát, a mandulát, a lisztet és a ribizlit egy tálban összekeverjük.
- Miután a tészta pihent kinyújtjuk, és a piteformába helyezzük.
- A felesleges részeket levágjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk.
- A tészta felszínére sütőpapírt helyezünk és babot öntünk rá.
- Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 15 percig sütjük.
- Levesszük róla a babot és a sütőpapírt és visszatesszük 10 perc sütőbe.
- Lekenjük lekvárral az alját, ráöntjük a tölteléket és a barackokkal kipakoljuk a tartot.
- Visszatesszük a sütőbe 35 percre.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr3716647608
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.