Hozzávalók:
- 350 g liszt
- 2 db tojás
- 15 g élesztő
- 5 g só
- 60 g vaj
- 60 g kristálycukor
- 125 g tej
A töltelékhez:
- 20 g vaj
- 5kk josta lekvár
- 150 g barnacukor
- 2 kk. fahéj
Elkészítése:
- A lisztet, a tojásokat, az élesztőt, a cukrot, a sót, a langyos tejet és a vajat összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát 5 percig kézzel átgyúrjuk.
- Letakarva 1 óráig kelesztjük.
- A barnacukrot és a fahéjat összekeverjük egy tálban.
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és megkenjük olvasztott vajjal.
- Megszórjuk a barnacukros keverékkel és lekenjük josta lekvárral.
- Az egyik felét és másik felét egymásra hajtjuk, és egyenlő csíkokra vágjuk.
- Ellenkező irányba megcsavarjuk a tészta csíkot és csigavonalba feltekerjük,
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és lekenjük egész tojással.
- Megszórjuk jostával és előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 16 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr3416646468
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.