Hozzávalók a tésztához:
- 150 g darált háztartási keksz
- 50 g porcukor
- 3 ek. kakaópor
- 2 kk. vanília aroma
- 75 g tej
Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl tej
- 100 g vaj
- 3 ek. kukorica dara
- 100 g kristálycukor
- 100 g kókuszreszelék
A tetejére:
- 75 g habtejszín
- 150 g étcsoki
Elkészítése:
- A háztartási kekszet, a cukrot, a kakaóport, a vanília aromát és tejet összekeverjük és összegyúrjuk a tésztát.
- Egy tetszőleges formába tesszük a tésztát és egyenletesen elegyengetjük a formába
- Hűtőbe tesszük 30 percre a tésztát.
- A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a kukorica darát és a kókuszreszeléket és puding sűrűségűre főzzük.
- Kihűtjük és a tészta alapon a krémet egyenletesen eloszlatjuk.
- Megszórjuk ízlés szerint fekete ribizlivel.
- Hűtőbe tesszük 2 órára.
- A csokira ráöntjük a tejszínt és a mikróba felmelegítjük.
- A sütemény tetején egyenletesen elkentjük a csokit és visszatesszük a hűtőbe 2 órára.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr9016632230
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.