Hozzávalók:
- 130 g vaj
- 100 g étcsoki
- 2 db tojás
- 100 g kristálycukor
+ 100 g földimogyoró
100 g kristálycukor
Hozzávalók
- 5 db tojás
- 5 ek. liszt
- 4 ek. kristálycukor
Tetejére:
- 100 g kristálycukor
- 50 g habtejszín
- 1 ek. kakaópor
Elkészítése:
- Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
- Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15-percig.
- A tojást, a cukrot vízgőz felett csípősig melegítjük. Ez azt jelenti, ha beledugjuk az ujjunkat a keverékbe és csípi, akkor jó. Kihűlésig habbá verjük.
- A vajat habbá verjük az olvasztott csokival és hozzáforgatjuk a tojásos keveréket.
- Hűtőbe tesszük a krémet.
- A mogyorót megpirítjuk és a cukrot karamellizáljuk.
- A cukorhoz hozzáadjuk a mogyorót és gyors mozdulatokkal elkeverjük.
- Egy szilikonos sütőpapíron hagyjuk kihűlni, majd ledaráljuk.
- Hozzáforgatjuk a krémhez.
- Hagyjuk a piskótát kihűlni. Miután kihűlt a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.
- Lekentjük krémmel és sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük.
- A cukrot karamellizáljuk és szilikonos sütőpapíron karikákat formázunk a karamellel.
- Ezzel díszítjük a torta tetejét.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a kakaóport.
- Csillagcsöves habzsákba töltjük a tejszínt.
- Díszítjük a rolád tetejét a tejszínnel és karamell díszekkel.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr2916610540
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.