Hozzávalók:
- 450 g eper
- 1 db narancs leve
- 2 szál menta
- 81 g kristálycukor
- 300 g babapiskóta
Hozzávalók a krémhez:
- 500 g mascarpone
- 4 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
- 250 g kristálycukor
- 2 csomag habfixáló
- 3 db tojás
A tetejére: cukrozatlan holland kakaópor
Az edény mérete:27x39 cm és 5 cm mély
Elkészítése:
- Az epreket felkockázzuk és hozzáadjuk az apróra vágott mentát, a narancs levét és a kristálycukrot.
- Felfőzzük és botmixerrel átmegyünk rajta.
- A tojáshoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítjük a tojásokat, amíg el nem érik a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha már csípi, akkor jó).
- A tojásos keveréket addig verjük habverővel, míg ki nem hűl.
- A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
- Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt.
- A babapiskótákat megforgatjuk az epres keverékben és az edény aljára tesszük. Jöhet egy adag krém és elsimítjuk és még egy réteg babapiskóta megy rá. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
- Megszórjuk kakaóporral és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr1816586630
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.