Hozzávalók a piskótához:
- 4 db tojás
- 3 ek. kristálycukor
- 4 ek liszt
- 2 ek. kakaópor
Krémhez:
- 6 ek. kristálycukor
- 1 csomag vanília pudingpor
- ½ l tej
- 230 g habtejszín
Tetejére
- 141 g fehércsokoládé
Elkészítése:
- Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
- Hozzászitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
- 20 cm átmérőjű négyzet alakú szilikonos tepsibe elsimítjuk a tésztát.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15-percig.
- A piskóta kihűlt, akkor kettévágjuk.
- A tejszínt habbá verjük.
- A pudingport, tejet és a kristálycukrot összekeverjük.
- Pudingot főzünk és hagyjuk kihűlni.
- A pudinghoz hozzákeverjük a tejszínt.
- Egy fél piskótát keretbe helyezzük, ráhelyezzük a krémet és egyenletesen elkenjük.
- Ráhelyezzük a másik fél a piskótát.
- Hűtőbe tesszük min. 1 órára.
- Felolvasztjuk a fehér csokit és egyenletesen elkenjük a piskóta tetején.
- Egyforma szeletekre vágjuk.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is.
A bejegyzés trackback címe:
https://sarasutivara.blog.hu/api/trackback/id/tr8316442924
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.